Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Svenskt-franskt tillslag mot fildelningssajt

Under måndagen den 26 juni genomförde nationella operativa avdelningens immaterialrättsgrupp ett gemensamt tillslag med fransk polis utifrån en fransk rättshjälpsbegäran.

Tillslaget skedde i Huddinge och två personer anhölls misstänkta för brott mot upphovsrättslagen och penningtvättbrott, brottet ska skett sedan 2013 och fram till den 26 juni 2017. Tillslaget skedde mot den illegala sidan T411.

Under tisdagen den 27 juni släpptes anhållandet på en av personerna och i dag, fredag den 30 juni, häktades den andra personen och häktningen är i avvaktan på överlämning till Frankrike.

Den häktade har samtyckt till överlämningen till Frankrike och processen är nu att man inväntar verkställandet av överlämningen.

Nationella operativa avdelningens immaterialrättsgrupp har arbetat intensivt med ärendet under veckan och det har varit ett bra samarbete med den internationella åklagarkammaren i Stockholm, fransk polis och åklagare.

Ett samarbete med Kronofogden har skett och man har säkrat tillgångar till ett värde av 3 miljoner som ska täcka brottsvinsterna.

Till toppen