Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Många brott mot äldre på kort tid

Under den senaste veckan har flertalet äldre personer i Västmanland utsatts för brott då okänd person eller personer försökt lura till sig bankkort och kod. Lämna aldrig kort eller kod till någon okänd.

Sedan den 19 juni har minst sju äldre personer runt om i Västmanland utsatts för bedrägeriförsök. Oftast ringer en okänd person till den äldre och får denne att tro att det är ett barnbarn som ringer. De säger sedan att de behöver kontanter och att en kompis kommer och hämtar bankkort och kod.

- Vi har fått in väldigt många anmälningar på kort tid från flera platser i Västmanland. Det verkar som den eller dem som ligger bakom opererar i vårt län just nu, säger Angeta Massaro, chef för bedrägeri vid polisen i Västmanland.

Liknande tillvägagångssätt har använts tidigare. Hittills i år har runt 50 anmälningar kommit in till polisen i Västmanland.

- Det bästa och enklaste sättet att skydda sig är att aldrig ge ut vare sig bankkort eller kod till någon okänd. Misstänker man att informationen har kommit i orätta händer ska kortet spärras direkt, säger Agneta Massaro.

Till toppen