Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Många evenemang i Stockholm 9-10 juni

Fredagen den 9 juni och lördagen den 10 juni kommer flera olika evenemang att påverka framkomligheten i Stockholms län. Polisen uppmanar resenärer att vara ute i god tid och bilister att i möjligaste mån lämna bilen hemma.

Fredag den 9 juni är det en större festival på Gärdet, konsert på Östermalm samt fotbollsmatch på Friends Arena i Solna. Lördag den 10 juni är det också festival och konsert.

Om man planerar att ta sig till eller från city eller Solna är det bra att vara ute i god tid och känna till att det är många människor i rörelse i kollektivtrafiken och på vägar. Vissa avspärrningar kan också förekomma.

VM-kval och musikarrangemang
Fredag den 9 juni klockan 20.45 är det fotboll och VM-kval på Friends Arena i Solna. Ett stort antal besökare beräknas besöka arenan.

Fredag och lördag 9-10 juni är det en större festival på Gärdet. Festivalen väntas få cirka 25000 besökare/dag och sluttiden är klockan 24.

Samma kvällar, det vill säga 9-10 juni, är det konserter på Stadion. Konserterna väntas pågå till cirka klockan 23 och beräknas locka cirka 27000 besökare/konsert.

Polisens uppdrag i samband med de olika arrangemangen
Polisens uppdrag är att stötta arrangörerna med att upprätthålla ordning och säkerhet.

Polisen arbetar tillsammans med arrangörerna och en rad andra samverkanspartners och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang.

När det gäller fotbollsmatchen finns erfarenheter från tidigare matcher som gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Erfarenheter visar också att insläppen vid fotbollsmatcher tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Det är därför bra att vara på plats i god tid.

Avspärrningar i de berörda områdena
För att möjliggöra att både Stadion och festivalområdet på Gärdet snabbt kan tömmas på besökare, kommer polisen upprätta trafikavspärrningar i anslutning till att evenemangen avslutas. Detta kommer bland annat påverka trafikflödena i korsningen Valhallavägen och Sturegatan.

I området runt Friends Arena kommer också en del avspärrningar att göras.

Frågor om arrangemangen
För mer information om arrangemangen – besök arrangörernas hemsidor.
För mer information om kollektivtrafiken – läs på sl.se

Frågor om polisens arbete
Frågor om polisens arbete i samband med arrangemangen besvaras på telefon 010-56 373 45 från och med klockan 13 fredagen den 9 juni.

Information kommer också att vid behov lämnas på polisen.se samt på twitterkanalen @Polisen08Live.

Till toppen