Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nationaldagsfirande i Stockholm

Det är en intensiv period i Stockholms city med många händelser som påverkar framkomligheten. Tisdag 6 juni är det Sveriges nationaldag vilket bland annat innebär trafikavstängningar i delar av Stockholms city.

En rad händelser kommer att äga rum i Stockholms län med anledning av nationaldagen. Den som har tider att passa bör i god tid sätta sig in i eventuella begränsningar och hinder i trafiken. Att vara ute i god tid samt att inte ta bilen i innerstan är generella tips.

Festtåg från Kungsträdgården
I city kommer bland annat ett festtåg gå mellan Kungsträdgården och Skansen klockan 16.45. De kommer att gå: Kungsträdgårdsgatan - Hamngatan - Norrmalmstorg - Nybroplan - Strandvägen - Djurgårdsbron - Djurgårdsvägen - Hazeliusbacken - Hazeliusporten – Bollnästorget.

Kortege från Slottet till Skansen
Strax före klockan 18 startar en kunglig kortege från Slottet som ska åka till Skansen. Kortegen kommer att åka följande väg: Slottsbacken- Skeppsbron - Slottskajen - Norrbro - Gustav Adolfs torg - Strömgatan - Kungsträdgårdsgatan - Hamngatan - Strandvägen - Djurgårdsbron - Djurgårdsvägen - Singelbacken – Sollidenporten - Skansen.

Ovan nämnda händelser innebär trafikavspärrningar i de aktuella områdena.

Kollektivtrafiken påverkas också
Buss och spårväg i området påverkas också och från cirka klockan 15.00 går det inga spårvagnar ut mot Skansen, detta fram till cirka klockan 19.15. Detsamma gäller busstrafiken. Mer information om kollektivtrafik finns på sl.se.

Dessutom kommer det att pågå en rad andra event i city under dagen bland annat i Kungsträdgården och på Gärdet. Allt sammantaget gör att det kommer att vara mycket folk ute och svårt att ta sig fram under hela dagen.

Polisens arbete
Polisen har en uttagen personalgrupp som arbetar med nationaldagsfirandet på Skansen. En del poliser kommer bära förstärkningsvapen, för att kunna avbryta ett hot eller en pågående våldshandling.

Media
Från klockan 10:00 den 6 juni 2017 besvaras frågor om polisens arbete i samband med nationaldagsfirande på anknytning 010-563 73 34.

Till toppen