Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i Eslöv flyttar ut ur polishuset vid Föreningstorget

Om en vecka stänger polishuset på Föreningstorget för gott, efter 50 år. Flytten går till andra sidan järnvägen i Eslöv. Det innebär att polisen stänger för besökare under två dagar och senare, under en period, inte kommer kunna utfärda pass.

Den 12 och 13 juni går flytten från Föreningstorget till Ellingevägen 14. Det är efter flera års diskussioner om att lokalerna inte varit tillräckligt verksamhets-anpassade som flytten blir av, säger Anna-Karin Boije, lokalpolisområdeschef i Eslöv.

– Polisen behöver bland annat garageplats till fler polisbilar, separata zoner för personal och besökare för ökad säkerhet, videoförhörsrum för barn och utred-ningar om brott i nära relation, ett så kallat Evidenzerrum där man kan ta be-visprov för alkohol vid misstänkt rattonykterhet, säger hon.

Det sistnämnda har man tidigare behövt åkta till andra polisstationer för att göra. Polisen behöver också mer säkra utryckningsvägar, där allmänheten inte passerar oskyddad i lika stor utsträckning.

Eftersom det nya ordinarie polishuset inte kommer vara helt färdigt för inflytt när polisen lämnar sina nuvarande lokaler kommer man mellanlanda i några grannfastigheter på samma adress. Detta tills någon gång under första halvåret 2018 när man kan flytta in i det nya polishuset, Orklas tidigare huvudkontor, fullt ut.

Under de två flyttdagarna kommer polisen att ha stängt för besökare, och un-der tiden man är i tillfälliga lokaler kommer det inte gå att utfärda pass och id-kort, däremot går det bra att i Eslöv hämta ut sådana som blivit utfärdade nå-gon annanstans. All annan verksamhet pågår som vanligt.

– Många ansöker ju om pass på den ort de jobbar till exempel, och så kommer även Eslövsborna att kunna göra under denna period. Det är inte helt optimalt på kort sikt, men det kommer bli en varaktig förbättring sen, som blir kännbar både för polisens anställda och för medborgarna. Vi kommer helt enkelt att kunna göra ett bättre jobb i det nya polishuset.
Där kommer det att finnas en besökslucka mer än tidigare, vilket innebär att polisen då kommer att kunna utfärda fler pass.

– Men fram till dess är ni välkomna in för att till exempel anmäla brott och lämna in hittegods i våra temporära lokaler – från den 14 juni, säger Anna-Karin Boije.

Hitta en annan polisstation som utfärdar pass här.
__________________________________________________________________

Flytten i datum:

  • 9 juni - Sista dagen som polisen har öppet för allmänheten vid Föreningstorget.
  • 12 och 13 juni - Polisen i Eslöv har stängt för allmänheten på grund av flytt.
  • 14 juni - Polisen öppnar åter för allmänheten i de temporära lokalerna på Ellingevägen 14.
  • Första halvåret 2018 - Polisen flyttar in i det nya ordinarie polishuset, intill de temporära lokalerna på samma adress och kommer åter att kunna utfärda pass i Eslöv.
Till toppen