Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens arbete vid lastbilsincidenten

Under tisdagsmorgonen den 13 juni körde en lastbil in i ett fordon på Götgatan i Stockholm. En person greps några timmar senare misstänkt för att ha kört fordonet. En förundersökning som initialt är rubricerad som försök till mord är inledd.

Det var under morgonen tisdag 13 juni som polisen fick samtal om att en person i en lastbil kört in i fordon på Götgatan. Föraren av lastbilen stannade inte vid olycksplatsen utan åkte vidare. Lastbilen övergavs sedan på Bondegatan och föraren avvek från platsen.

En person skadades vid händelsen. Polisen i region Stockholm inledde omgående sitt arbete genom en så kallad särskild händelse. Vid lunchtid greps också en person misstänkt för att ha kört fordonet och en förundersökning, som initialt rubriceras som försök till mord, har inletts.

– Under eftermiddagen och kvällen kommer det att vara extra många poliser ute i city för att öka tryggheten och prata med medborgare som har frågor. Anledningen till det är att många kan känna oro efter det som hände för två månader sedan på Drottninggatan, säger Elisabeth Anestad, kommenderingschef i den särskilda händelsen.

Eftersom det fanns komponenter i händelsen som initialt gjorde att man inte kunde utesluta ett allvarligare brott, arbetades det i den särskilda händelsen genast med en stor resurs och med olika scenarier.

– Vid den här typen av händelser är det något vi alltid har med oss och känner att vi är förberedda för. Polis på plats och övrig personal som deltagit, inklusive våra samarbetspartners, har alla gjort ett mycket bra och föredömligt arbete, säger Elisabeth Anestad.

Till toppen