Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens resultat efter Sweden Rock festival

Högsta möjliga säkerhet och i stort sett lugn. Så sammanfattar polisen arbetet under Sweden Rock festival 2017. Tiotalet misstänkta rattfyllerister påträffades under söndagens trafikkontroller.

Festivalen var mestadels lugn rakt igenom alla dagarna. Polisen hade synlig hög beredskap när det gällde säkerheten på och utanför festivalområdet. Både arrangören och publiken på Sweden Rock uppskattade att polisen var öppen med sina åtgärder för hög säkerhet.

Polisen har under Sweden Rock festival jobbat intensivt med kontroller av personer tillhörande mc-gäng i kampen mot den organiserade brottsligheten. Polisen har samverkat med bland annat Kronofogdemyndigheten. Personer från miljön runt Hells Angels har rapporterats för ett flertal brott:
Drograttfylleri, flertalet beslag samt innehav av narkotika, flera brott mot knivlagen, våld mot tjänsteman och efterlyst för brott gripen.
Kronofogdemyndigheten har också gjort utmätningar av motorcykel samt kontanter från anhängare till Hells Angels.

Övrigt:

Polisen kunde tidigt under festivalen se en trend om inbrott på campingplatser ur tält, vagnar och fordon och det slutade med ett facit på 43 anmälningar under festivaldygnen. I övrigt kommer polisen att utreda sju fall av misshandel, 58 ärenden av olika typer av narkotikabrott, ett personrån, tre fickstölder och ett fall av sexuellt ofredande och några brott mot knivlagen. Trafikläget har under dagarna varit gott med endast ett par trafikolyckor, några fall av misstänkt drog eller alkoholrattfylleri. Dock skiljer söndagen den 11 juni ut sig med tiotalet misstänkta rattfyllerister vid trafikkontroller på väg från festivalen.


 

Till toppen