Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Privatbostäder som hyrs ut kan bli bordell

Minst en gång i veckan gör gränspolisen i region Väst tillslag mot adresser där misstänkt bordellverksamhet bedrivs. Ofta visar sig adresserna vara privatbostäder som hyrs ut via hemsidor på internet.

– Personerna som hyr ut sin hyres- eller bostadsrätter är ovetande om vad som pågår i deras hem, och blir chockade då vi ringer upp dem, säger gränspolis Mikael Holmgren, gruppchef för en av de rök-grupper (rörlig kontroll) som gör dessa tillslag.
– Dessutom blir de som hyrt ut sin hyresrätt ofta av med sitt hyreskontrakt som en konsekvens av vad som pågått i lägenheten.
 
Mikael Holmgren vill uppmana de privatpersoner som hyr ut sina bostäder att vara ytterst uppmärksamma:
– Var vaksamma om ni hyr ut en lägenhet eller en bostad. Försök gärna att ha en dialog med personen och skriv ett ordentligt kontrakt.

Gränspolisens arbete är ett led i brottsbekämpningen mot den organiserade brottsligheten, där de genomför inre utlänningskontroller efter bland annat tips från allmänheten.

Gränspolisen kontrollerar bland annat tredjelandsmedborgare (en person som inte är EU-medborgare) som befinner sig i Sverige och som kan visa sig ha försörjt sig genom prostitution. Vid kontrollerna har de även gripit sexköpare och upprättat anmälningar.

– Personerna som påträffas erbjuds alltid vår hjälp, och framkommer det uppgifter som rör människohandel eller koppleri så utreds även detta, säger Mikael Holmgren.

– Fortsätt tipsa polisen, med er hjälp så kan vi förhoppningsvis beivra detta.

Till toppen