Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så hanterar polisen upploppen i Kronogården

Även under natten till fredagen har det varit oroligt i Kronogården. Polisen bedömer att situationen är under kontroll och arbetar för att lagföra de inblandade.

  – Just nu är det lugnt i Kronogården. Vi följer utvecklingen och har de resurser vi behöver på plats i området, säger Sten-Anders Jakobsson, t f lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal.

Oroligheterna är inte riktade mot polisen, utan grundar sig i en konflikt mellan två grupperingar i området.

– Det är samma grupperingar som stod bakom stökigheterna föregående natt. Det handlar till stor del om ungdomar som är kända av polisen, säger kommunpolis Jack Lennartsson.

Polisen fick under natten förstärkning från andra polisområden, men händelsen kunde avvecklas vid 3-tiden. Ingen person har kommit till skada. Två polisbilar fick däcken sönderskurna och en person har gripits för skadegörelsen. Under fredagen fortsätter polisen utredningsarbetet kring upploppen.

– Vi jobbar intensivt för att kunna lagföra de inblandande och har ett gott material att gå vidare med, säger Sten-Anders Jakobsson.

Polisen håller löpande kontakt med Trollhättans kommun kring behov av trygghetsskapande åtgärder.

Till toppen