Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sammanfattning om läget efter misstänkt dubbelmord i Mantorp

Vid 13-tiden på tisdagen hölls en pressträff vid polisens station i Linköping. Detta med anledning av utredningen kring ett misstänkt dubbelmord i Mantorp utanför Linköping. Representanter från riksmedia samt lokala medier deltog i träffen.

Under mötet gav Jan Staaf, chef för utredningssektionen i Östergötland, en kort beskrivning av vad som har hänt. Han uppgav att det vid 18-tiden på måndagskvällen kom ett samtal till polisen där en person uppgav sig ha hittat två döda personer, en man och en kvinna, i en privat bostadsfastighet i Mantorp utanför Linköping.

På plats i Mantorp fann polisens patrull två medelålders personer som blivit utsatta för grovt dödligt våld i sitt eget hem. Polisen inledde genast arbetet med att spärra av platsen för att kunna utföra en teknisk undersökning. Under natten till tisdag har man även använt hund i arbetet med att söka av området i jakt på bevis om eventuella gärningsmän. Det har också gjorts vissa beslag.

Utredningen är i ett tidigt skede

Spaningsarbetet leds nu av Gunilla Broman som även är förundersökningsledare i utredningen. Hon konstaterar att utredningen fortfarande befinner sig i ett väldigt tidigt skede. Under tisdagen fattades beslut om att använda ett särskilt metodstöd i utredningen, en metod som är särskilt utvecklad för att användas vid utredning av grova våldsbrott. Utöver detta pågår ett intensivt arbete med att förhöra personer som man hoppas har information som för utredningen framåt.

Johan Levin, chef för utredningssektionen i polisregion Öst, uppger att polisen ser väldigt allvarligt på det inträffade, och har frigjort en stor mängd personal med bred kompetens från hela regionen att delta i utredningsarbetet. Förhoppningen är att man ska komma till en snabb upplösning och inom en snar framtid finna en misstänkt gärningsman eller gärningsmän, och att ärendet då kan överlämnas till åklagare.

Ingen gripen eller misstänkt

Det är fortfarande för tidigt att avgöra hur mordet har gått till. Polisen inväntar nu resultatet av en rättsmedicinsk undersökning. Av hänsyn till förundersökningssekretessen lämnar polisen inte ut någon information om eventuella mordvapen. Sedan larmet inkom på måndagskvällen har det hållits ett stort antal förhör, hittills finns dock ingen gripen eller misstänkt i utredningen.

Två personer hämtades för förhör vid lunchtid på tisdagen. Personerna hämtades i Skänninge vid 12.30. De var inte misstänkta för något brott före förhöret, utan hördes upplysningsvis. Efter förhör släpptes personerna.

Just nu pågår ett brett spaningsarbete. Polisen tar gärna emot uppgifter från eventuella vittnen som har information som kan kopplats till händelsen, eller övriga tips från allmänheten som kan hjälpa polisen framåt i utredningsarbetet. Dessa tips kan lämnas via polisens telefonnummer 114 14, eller vid akut läge 112.
 

Till toppen