Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Trygghetscenter i Karlstad fyller 10 år

Nu firar Trygghetscenter 10-årsjubileum och tar samtidigt nästa steg i utvecklingen av trygghetsarbetet i kommunen.

- Vi kommer att utreda möjligheterna att samlokalisera fler trygghetsaktörer i lokalerna på Drottninggatan och ytterligare utveckla samarbetet kring ökad trygghet i staden säger Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande.

Trygghetscenter öppnade i sin nuvarande form 2007 och är resultatet av ett samarbete för trygghet mellan Karlstads kommun, räddningstjänsten och polisen. Då hade det en tid varit problem med otrygghet på Drottninggatan.

- Vi har kommit långt i det förebyggande arbetet tillsammans och nu jobbar polisen och kommunen både strategiskt och operativt tillsammans utifrån det gemensamma medborgarlöftet där vi prioriterat narkotika- och alkoholrelaterad brottslighet, säger Orla Kristofferson, lokalpolisområdeschef.

På Trygghetscenter finns idag representanter från räddningstjänsten, kommunen, polisen och Brottsofferjouren Värmland samlade för att göra det enkelt för människor att få kontakt i frågor som rör trygghet och säkerhet.

- Från början låg fokus på brottsförebyggande och brottsofferstödjande verksamhet men nu är Trygghetscenter ett nav i kommunens säkerhets- och trygghetsarbete, säger Nils Weslien, förbundsdirektör Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

Brottsofferjouren är en ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga.

- För oss är det värdefullt att finnas tillsammans med samhällets offentliga trygghetsskapande verksamheter. Här kan vi gemensamt, för medborgarnas bästa, samverka för att öka tryggheten, säger Brottsofferjourens Värmlands ordförande Monica Ekström.

Ger Karlstadsborna råd och stöd i trygghetsfrågor
År 2015 belönades verksamheten med utmärkelsen ”Årets säkerhetsarbete i kommun” under säkerhetsbranschens Security Awards. Trots att verksamheten har varit igång i 10 år är Trygghetscenters verksamhet fortfarande lite okänd för Karlstadsborna.

- Det vill vi ändra på. Vår önskan är att alla ska veta att man kan komma hit för att få råd och stöd i säkerhets- och trygghetsfrågor, träffa representanter från kommunens fält- och uppsökarteam, komma i kontakt med Överförmyndarkansliet och få stöd av Brottsofferjouren Värmland, säger Robin Olsson, säkerhetskoordinator.


Nytt är också polisens utökade service med utlämning av pass- och ID-kort. Det går också bra att besöka Trygghetscenter för att anmäla brott och lämna in mindre hittegods som plånböcker, mobiltelefoner och smycken.
Utökad satsning på ett tryggare Karlstad.

Trygghetscenter Karlstad

Polishuset i Karlstad

Till toppen