Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Elva personer häktade efter tisdagens insats

Med inriktning på i huvudsak två geografiska områden i Stockholm genomfördes under tisdagen ett flertal tillslag mot personer i kriminella nätverk.

Uppdatering 2017-06-02:
Elva personer häktades under fredagen. En person fick sitt anhållande upphävt under torsdagen.

Uppdatering 2017-05-31:
Ytterligare en person är gripen och samtliga tolv personer är anhållna. Utredning pågår och åklagare ska ta ställning till häktning.

Publicerat 2017-05-30:
Brottsrubriceringarna är i nuläget människorov, utpressning och grov misshandel.

Polisen har genomfört ett antal husrannsakningar i bostäder och lokaler främst i de södra länsdelarna. Elva personer har gripits och vissa beslag av brottsverktyg, brottsvinster och narkotika har gjorts.

Personal från hela region Stockholm har medverkat för att kunna genomföra dessa åtgärder så samlat som möjligt. Den polisära bevakningen i det aktuella området kommer att ökas under en period framöver för att skapa fortsatt trygghet.

Kommenderingschefen Manne Jönsson, Polisområde Stockholm Syd:
– Vi har med dessa gripanden stärkt möjligheten till att föra utredningen mot ett åtal. Det är ett viktigt steg i att reducera den kriminalitet som dessa personer ägnat sig åt och att öka tryggheten i området.

Till toppen