Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fortsatt fokus på arbetet mot terrorhändelser och terrorbrott

Polisregion Stockholm kommer att ha fortsatt fokus på arbetet med terroristbekämpning. Terrorhändelsen den 7 april visar att förberedelserna hittills är på rätt spår.

Hittills har arbetet för att förhöja förmågan att möta terrorhot gjorts inom ramen för ett särskilt projekt hos polisen i Stockholm. Det har framför allt handlat om utbildning och utrustning. Nu fortsätter det arbetet, och det kommer framöver ligga i grunduppdraget.

Det har regionpolischef Ulf Johansson beslutat, särskilt med tanke på terrorhändelsen den 7 april:

– Det här är en viktig satsning som handlar om vår förberedelse för terrorhändelser. Vi har inte längre någon särskild insats, utan vi har ett annat normalläge, säger Ulf Johansson.

Erik Widstrand, chef för operativa enheten i region Stockholm, är en av dem som kommer att arbeta mycket med detta:

– Vi har kommit långt i hur vi förereder polisen för terrorbrott. Erfarenheterna efter den 7 april visar att vi tänkt rätt i våra förberedelser hittills. Detta ska vi jobba vidare med.

I ett par års tid har ett projekt varit igång för att stärka polisen i Stockholms förmåga att hantera det ökade terrorhotet. Fokus har varit på mer kunskap och ökad medvetenhet, parad med rätt beväpning och skyddsutrustning. Viktigt har också varit att öka den mentala beredskapen, för att medarbetarna ska känna den säkerhet och trygghet som krävs.

Till toppen