Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Länskommunikationscentralen i Värmland avvecklas

Måndag 15 maj avvecklas länskommunikationscentralen i Värmland. Den regionala ledningscentralen i Örebro tar du över den händelsestyrda polisverksamheten i hela region Bergslagen, d v s Värmland, Dalarna och Örebro län.

I maj 2014 beslutades om huvuddragen i den nya Polismyndigheten. Ett av besluten var att avveckla landets länskommunikationscentraler (LKC) och att en regional ledningscentral skulle etableras i varje polisregions huvudort. Örebro är huvudort i region Bergslagen.

I december 2016 avvecklades länskommunikationscentralen i Falun och nu ska samma sak ske i Karlstad. Det innebär att den regionala ledningscentralen i Örebro tar över ledningen för den händelsestyrda polisverksamheten i hela regionen.

- Jag vill rikta ett tack till de anställda på länskommunikationscentralen för det goda arbetet, som starkt har bidragit till en bra polisverksamhet i Värmland under åren, säger polisregionchef Dan Persson.

Länskommunikationscentralen i Karlstad etablerades 1997 i det gamla polishuset på Drottninggatan i Karlstad. Då ersatte den de dåvarande kommunikationscentralerna i Arvika, Säffle, Karlstad, Kristinehamn och Hagfors.

Måndagen den 15 maj sker det sista inkommande samtalet till LKC i Karlstad, då en teknisk överkoppling sker till regionledningscentralen.

För den enskilde medborgarens kontakt med polisen blir det ingen förändring. Polisen nås som vanligt på tel 11414 eller vid pågående brott tel 112.

I hela landet ät det sammantaget 19 länskommunikationscentraler som har ersatts med sju regionledningscentraler. Syftet med förändringen är bl a enhetliga bedömningar, effektivare styrning och en sammanhållen svensk polis.

- Den nu sammanhållna regionledningscentralen i Örebro är ett viktigt steg för att utveckla den operativa ledningsförmågan i regionen, säger Dan Persson.

Till toppen