Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i Dalsland arbetar med märk-DNA

Polisen i Dalsland fortsätter arbetet med att minska inbrotten. Märk-DNA är en metod som kan göra det möjligt för den som blir bestulen att få tillbaka sina saker.

– Märk-DNA är en vätska som penslas på ägodelarna. Den innehåller information som gör att man kan härleda vem som köpt märkningen. Därför är det också bra att spara kvitton som visar att man är rättmätig ägare till föremålet, säger Gunilla Fredin, ingripandepolis i Dalsland.

I början av året ökade inbrotten i Dalsland och invånarna kände oro för att utsättas för bostadsinbrott. Det resulterade i medborgarlöften för Åmål och Bengtsfors, där polisen lovade åtgärder för att minska antalet inbrott.

Under året har polisen arbetat på olika sätt för färre inbrott. I januari och februari agerade man exempelvis mot misstänkta ligor i Dalsland och Värmland, och nyligen dömdes flera av de inblandade.

Samtidigt har polisen också arbetat för att förebygga inbrott, bland annat genom att informera om märk-DNA.  

Film: Se Gunilla Fredin, ingripandepolis i Dalsland, berätta om märk-DNA.

Till toppen