Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i Gävleborgs län har redovisat fler bedrägeri- och bidragsärenden

Bedrägeri- och bidragsbrott är det område som ökar mest i samhället. Under de första månaderna har polisen i Gävleborgs län redovisat fler ärenden till åklagare än vid samma tidpunkt förra året.

Under de första månaderna 2017 har vi har ökat antalet redovisade ärenden  till åklagare med 378 % jämfört med samma tidpunkt förra året. Vi har genomfört ett antal satsningar för att förbättra resultaten inom området bedrägeri- och bidragsbrott. Det handlar bland annat om samverkan, utveckla nya arbetsmetoder, anställa civila utredare och öka kunskapen om dessa brott.

Det goda resultatet bygger mycket på samverkan med olika enheter och externa aktörer. Vi har bland annat genomfört en insats tillsammans med Åklagarmyndigheten och Försäkringskassan.

– Samverkan är mycket viktig. Vi har sedan tidigare ett samarbete med dessa myndigheter, men när det handlar om bedrägerier- och bidragsbrott har vi utvecklat vårt samarbete ytterligare genom ett erfarenhets- och kunskapsutbyte. Den gemensamma insatsen är ett resultat av det, säger Thomas Johansson, chef för utredningssektionen.

I det här fallet handlar det om polisledda förundersökningar. Bland de ärenden som redovisats till åklagare är det ungefär lika många bedrägeri- som bidragsbrott.

Läs mer

• om vad bedrägerier är 
• om hur du kan skydda dig mot bedrägerier

 

Till toppen