Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisinsats vid fotbollsderby på Tele2 Arena

Måndagen den 22 maj klockan 19.00 är det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Då kommer extra många människor att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan.

Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Frågor och mer information
Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59. Vid behov kommer även information att lämnas på https://polisen.se/stockholm samt på twitterkanal: polisen08live.

Mer information om matchen och arenaområdet finns på http://www.tele2arena.se/.

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se www.sl.se.

Till toppen