Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så här har vi arbetat med medborgarlöftet i Katrineholms kommun

Polisen och Katrineholms kommun arbetar gemensamt för att införliva de medborgarlöften man åtagit sig. Här är en sammanfattning av polisens arbete medborgarlöftesarbetet mellan januari och sista april 2017.

Lokalpolisområde Katrineholm (Flen, Katrineholm och Vingåkers kommun) har sedan den 1 januari ett s.k. medborgarlöfte i Katrineholms kommun med inriktning på trafiksituationen i Valla. Medborgarlöftet är något som polisen åtar sig att göra för att komma tillrätta med ett problem som medborgarna upplever i sin vardag.

Årligen genomförs s.k. tertialuppföljningar där polisen redogör hur det går i arbetet med medborgarlöftena. Var fjärde månad görs en sammanställning av vilka insatser vi inom polisen har gjort beträffande medborgarlöftena.

• Under perioden har polisen genomfört drygt femtio trafikkontroller i tätorten Valla. Fokus har varit på hastigheten, felaktigt beteende samt kontroll av nykterheten. Resultatet har blivit en del rapporter inom samtliga kategorier. Uppemot tjugo personer blivit rapporterade för rattfylleri och olovlig körning i Valla under perioden.
• Katrineholms kommun har prioriterat reparation av belysning, klottersanering samt fortsatt satsning på fritidsgården. Kommunen har genomfört städningar samt vitesföreläggande på tomter i tätorten Valla.
• Under våren genomförde polisen och kommunen medborgardialog i tätorten Valla under en kväll. Under våren har också trappsamverkan skett och till hösten planeras en trygghetsvandring i tätorten.

Kontakt: Kommunpolis Dennis Ejdvinsson, tel: 010-566 9181

Till toppen