Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sammanfattning från pressträff om insats mot narkotika bland unga i Luleå

Den insats som genomfördes under fredagsmorgonen är ett resultat av en längre tids spanings- och underrättelsearbete.

Det började med ett narkotikaärende där utredningsarbetet påvisade en misstanke om ytterligare narkotikabrott.

Dagens insats påbörjades kl. 06.00. I två omgångar hämtades ett antal ungdomar, både killar och tjejer, i åldrarna 16-25 år in till förhör. Ungdomarna är misstänkta för innehav, eget bruk ringa brott. Några av ungdomarna fick lämna urinprov. I vissa fall fanns föräldrar och Socialtjänst med under förhören. Efter avslutat förhör släpptes alla.

- För oss är det viktigt med samverkan för att minska användandet av narkotika bland unga. Tillsammans med Socialtjänst och föräldrar med flera når vi mycket längre i det förebyggande arbetet, berättar Micael Selini, gruppchef vid polisens särskilda insatsgrupp i Luleå.

Dagens insats är inte den första enligt detta arbetssätt, utan bygger på en utarbetad metod för att hitta ungdomar som befinner sig i början av ett narkotikamissbruk.

Narkotikaanvändandet bland unga i Luleå ligger enligt Micael Selini på en ganska konstant nivå över de senaste åren. Det som skiljer är tillgängligheten till droger som ökat.

- Det har varit en lyckad dag för polisen. Min förhoppning är att det även kommer att visa sig vara en lyckad dag för ungdomarna på så vis att de upphör med sitt narkotikamissbruk, säger Micael Selini.

Till toppen