Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sök pass i god tid innan utlandsresan

Under sommarperioden är öppettiderna i polisens receptioner förändrade. Glöm därför inte att kontrollera hur vi har öppet innan du besöker oss. Du når oss alltid på 114 14 eller vid akuta ärenden 112.

På passorterna kommer vi att ha öppet hela sommaren, men under andra tider än vanligt:

– Vi har säkerställt att passorterna och de mer välbesökta stationerna har öppet när de flesta besöker oss, men vi har gjort förändringar i öppettiderna under sommaren, säger Michael Fetz, biträdande regionpolischef.

Kontrollera hur ditt pass är giltigt och sök nytt i god tid innan resan. Som besökare kan du hjälpa till att korta väntetiderna genom komma förberedd och ha med de handlingar som krävs för att hantera ditt ärende. Använd gärna vår hemsida för att läsa om vilken information polisen behöver för att snabbare hantera ditt ärende. Även när det gäller anmälningsupptagning och tillstånd kan väntetiderna vara längre.

Så hjälper du till att korta väntetiderna:

  • Du behöver personligen vara på plats för att söka pass.
  • Det gäller även barn och ungdomar.
  • Vårdnadshavares medgivande behöver ges på särskild blankett om inte båda vårdnadshavare är på plats vid ansökan.
  • Du betalar på plats vid ansökan.
  • Du behöver ha med dig ett giltigt svenskt id-kort.

Du kan läsa mer om polisens service via länkarna till höger här på sidan.

Så påverkas öppettiderna

Vissa av poliskontoren kommer att vara stängda, helt eller delvis, under sommaren. Det gäller kontoren på regionens mindre orter som har begränsad service och inte hanterar pass. För fullständiga öppettider, se respektive polisstation/-kontor:

Hitta polisstation

Till toppen