Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stort narkotikabeslag i garage – tre åtalas

Tre unga män var i full färd med att paketera flera kilo narkotika när polisen dök upp. En vanlig rutinkontroll i ett parkeringsgarage ledde till att männen nu åtalas för grovt narkotikabrott.

Sammanlagt anträffade polisen nästan fem kilo cannabis och dessutom narkotikaklassat läkemedel.
– Fallet skiljer ut sig från andra ärenden då det är fråga om ett mycket stort narkotikabeslag, summerar kammaråklagare Anna Rapphed.

Narkotikan förvarades i en resväska.

En lördag i januari i år var en polispatrull ute i Angered i Göteborg och bestämde sig för att göra en rutinkontroll. I parkeringsgaraget kände poliserna igen tre unga män i 18-årsåldern. När de blev påkomna låser en av männen in sig i bilen. Det visar sig snart att de varit i full färd med att väga upp och förpacka narkotika i portionsförpackningar som de misstänks haft för avsikt att sälja vidare.

Medan en nyinköpt skåpbil användes för själva ompackningen misstänks männen även haft tillgång till en personbil där narkotikan lagrades.

Enligt stämningsansökan är brottet att betrakta som grovt eftersom gärningen varit planerad och organiserad – och en del i yrkesmässig verksamhet.

De tre åtalade har i polisförhören förnekat brott, men en av dem har erkänt att han hanterat en mindre mängd narkotika.

Polisens utredare Mats Johansson ser fallet som ett exempel på hur avgörande engagemanget är hos poliser på fältet:
– Den här utredningen består egentligen av traditionellt polisarbete, men polispatrullen skulle lika gärna kunnat passera garaget utan att gå in.
– Nu är de så duktiga att de litade till sin egen nyfikenhet vilket innebar att de beslagtog en stor mängd narkotika som aldrig mer kommer ut i missbrukarleden, säger Mats Johansson.

Till toppen