Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vet du vad som krävs för att bli polis?

Nu kan du ta reda på vad som krävs för att bli polis. På chatten kan du ställa frågor eller så kan du träffa några av länets poliser.

Ikväll, måndag den 15 maj mellan klockan 17.00-19.00 är chatten öppen för frågor om polisutbildningen på polisens nationella Facebooksida. Utöver det så arrangeras även rekryteringskvällar runt om i länet. På rekryteringskvällarna får de som är intresserad av polisyrket träffa nuvarande poliser och ställa frågor om utbildningen och yrket.

Tisdag den 9 maj så höll polisen i Piteå en träff på polisstationen för att ge möjligheten till intresserade att ställa frågor kring polisyrket och polisutbildningen. Träffar hålls runt om i landet på olika platser och till träffen i Piteå kom det åtta deltagare, fem kvinnor och tre män.

Kvällen inleddes med en kort film av polisyrket och sedan fick deltagarna själva reflektera över polisyrket. Deltagarna berättade att de förväntade sig att polisyrket är omväxlande, förebyggande men också svårt då man träffar människor i svåra situationer. De kunde också se möjligheter till att förebygga och att utreda brott.

Under kvällen förs dialog om fördelar och nackdelar med polisyrket, om hur det är att vara polis på mindre orter. Behovet av poliser i länet i framtiden, och specifikt Piteå. Deltagarna får titta på ytterligare en film där en polis från Gotland berättar om sin vardag och man menar att det är ganska likt det sätt som polisen i Norrbotten jobbar.

Det diskuteras hur den enskilde polisen får möjlighet att ta emot anmälan, lägga pusslet, söka information och lösa brottet. Men också hur antagningskraven till polisutbildningen ser ut. Några av deltagarna tänker sig att söka denna ansökningsperiod som håller öppet mellan den 15:e maj till den 31:a maj. Antagningsprocessen till polismyndigheten genomförs av Rekryteringsmyndigheten och utbildningen startar i januari 2018. Nedan kan du läsa mer om hur ansökningen går till och vilka ansökningskrav som finns för polisutbildningen. Om du missade detta tillfälle för att ställa frågor om polisutbildningen eller yrket så finns fler träffar i länet.

Rekryteringskvällar i Norrbotten arrangeras på polisstationerna på orterna mellan kl 18.00 - ca 20.00.
  • 10 maj Pajala, Jokkmokk och Kiruna
  • 15 maj Gällivare
  • 17 maj Arvidsjaur
  • 20 maj Överkalix
  • 22 maj Älvsbyn
Med reservation för ändringar.

Klicka på länkarna nedan för mer information.

Så blir du polis

Till toppen