Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Elva döms efter grov stöld i Rosersberg

Fotanglar på motorvägen under flykt från polisen ställde i höstas till med kaos efter en grov stöld norr om Stockholm. Polisen fick stopp på ligans framfart och nu döms elva personer för flera brott.

Ett intensivt spanings- och utredningsarbete mot en kriminell gruppering ledde till att polisen var snabbt på plats efter en grov stöld i höstas mot ett företag i Rosersbergs industriområde norr om Stockholm.

De misstänkta gärningsmännen hann före gripandet sprida ut så kallade fotanglar på E4:an vilket fick till följd att ett stort antal bilar fick punktering som ledde till trafikkaos under några timmar.

Vid gripandet återfanns stöldgods av ett betydande värde som återlämnades till ägaren.

Kriminaltekniska analyser av olika slag samt förhör och iakttagelser och ett omfattande utredningsarbete ligger till grund för domen, som meddelades igår i Attunda tingsrätt.

Sex av personerna döms för grov stöld och påföljden för dessa blir fängelse med som mest tre år och åtta månader. Fyra personer döms för brottsrubriceringen medhjälp till grov stöld och en person för bland annat grov olovlig körning.

Fyra av de nu dömda männen döms även för en grov stöld mot ett växlingskontor i Täby förra sommaren.

Till toppen