Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

En dömd för rån mot värdetransport i Enskede

Maskerade gärningsmän rånade en värdetransport i Enskede i mars förra året. Ett omfattande utredningsarbete ledde till flera gripanden och en dömd.

Det var en anställd från Loomis som rånades utanför ICA i Enskededalen. Två maskerade gärningsmän lämnade platsen springandes med en värdeväska.

Efter en omfattande förundersökning och ett gediget utredningsarbete häktades flera unga män för inblandning i rånet.

– Spåren bestod bland annat av dna-träffar på värdeväskan och ett stort antal färgade sedlar som togs i beslag vid husrannsakningar på flera adresser, berättar Daniel Edlund, gruppchef på sektionen för grova brott i polisområde Stockholm syd.

En dömd till fängelse
Tingsrätten friade samtliga inblandade och ärendet överklagades till hovrätten, där en person dömdes för medhjälp till rån. Straffet blev ett år och tre månader efter att man tagit hänsyn till gärningsmannens låga ålder. Ytterligare spår finns från två personer men det gick inte att med säkerhet avgöra vem som haft vilken roll under det brottsliga förloppet och båda frikändes.

– I våra ärenden blir det ofta lång utredningstid men också en lång process efter avslutad utredning innan vi får besked om hur bevisningen bedömts. En fällande dom upplevs ofta som en viktig del för de utsatta i känslan av upprättelse, säger Manne Jönsson, chef för sektionen för grova brott.

Till toppen