Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kontanter, guld och bilar för miljoner förverkade i narkotikaärende

Tingsrätten har från en känd narkotikahandlare i Mariestad förverkat kontanter och värdeföremål värt flera miljoner kronor.

Tillgången på narkotika är ett problem som riskerar ungdomars framtid i Mariestad. I medborgarlöftet har polisen lovat insatser för att förebygga narkotikamissbruk och priorietera lagföring i narkotikaärenden.

I mitten på oktober följde polisens spanare efter tre personer när de i två bilar begav sig mot Malmö. En av männen plockade upp en fjärde person i Hyltebruk. I Malmö strålade sedan männen samman på en parkeringsplats vid Burlövs centrum, där även en femte person på en vespa anslöt. Mannen på vespan klev kort in i en av bilarna och lämnade strax därefter platsen på sin vespa. Även de båda bilarna lämnade därefter hastigt platsen.

– Vi samverkade nationellt, inte minst med polisen i Skåne, berättar Johan Rapp, utredningschef vid polisen i Skaraborg.

På E6 strax söder om Helsingborg stoppades bilarna av polisen. I baksätet i ett av fordonen hittades två hekto kokain och samtliga fyra personer greps, anhölls och häktades. Mannen på vespan häktades några veckor senare.

Vid husrannsakningar i ärendet lades stor vikt vid att, förutom narkotika, även söka efter värdeföremål och kontanter. För huvudmannen blev detta kännbart, när polisen kunde säkra närmare 1 900 000 kronor i kontanter, en klocka för 130 000 kronor, guld för 265 000 kronor samt två Audi-bilar för 1 330 000 kronor. Mannen och hans sambo hade haft högst blygsamma inkomster under flera år vilket låg till grund för tingsrättens beslut om att det beslagna godset skulle förverkas.

Samtliga misstänkta har nekat till grövre brott men tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde de misstänkta mot sitt nekande till bland annat grovt narkotikabrott till fängelse från 1,5 – 3,5 år.

Till toppen