Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kungen besökte Skärholmen och Botkyrka

På onsdagen besökte kungen en skola i Botkyrka och polisen i Skärholmen för att lära sig mer om polisiära utmaningar på nationell, regional och lokal nivå.

På polisstationen i Skärholmen presenterade Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm, och Carolina Björnsdotter Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm Syd, de utmaningar som polisen står inför - och hur de kan mötas. 

 Jag uppskattar kungens intresse och engagemang för region Stockholms medarbetare, verksamhet och samverkansarbete, säger Ulf Johansson.

Kungen träffade också de två kompassrosstipendiaterna Hanna Bjärgård, lokalpolisområdeschef i Skärholmen, och John Franco, polisinspektör i Botkyrka, som fick möjlighet att återkoppla hur utmärkelsen har hjälpt dem i deras yrkesroll.

Brottsförebyggande förändringsagenter
På Karsby International School i Botkyrka har riktade brottsförebyggande insatser i samarbete med polis och socialtjänst, avsevärt minskat både våld och kränkningar i skolmiljön.

Vid kungens besök presenterade elever i årskurs fyra arbetet med "förändringsagenter" där eleverna de senaste två åren har lärt sig hur man är en bra kompis för att skapa trygghet i skolan.

Kungen fick också en redogörelse av PAR, Polis-Ambulans-Räddningstjänst, där elever i årskurs åtta berättade om den ökade förståelsen och förtroendet som de fått för dessa yrkeskategoriers arbete efter att ha deltagit i projektet.

 Vi har insett att polisen gör mycket för att hjälpa oss, säger en av eleverna.

 
”Mentors in Violence Prevention”
Inom ramen för det brottsförebyggande arbetet samarbetar polisen i Botkyrka med Socialtjänsten och skolan genom projektet MVP (Mentors in Violence Prevention) som syftar till att öka barnens kunskap om våld och dess konsekvenser. Genom programmet tar eleverna ställning till viktiga frågor om normer och värderingar och får även möjlighet att vara mentorer och vägleda andra elever.
Stipendie för ungt ledarskap
Stipendiet Kompassrosen delas årligen ut från stiftelsen Ungt edarskap till unga ledare som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft
 
Till toppen