Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Man som hotat hockeydomare gripen

En domare hotades inför tisdagens slutspelsmatch i hockey. Idag har polisen gripit en man misstänkt för olaga hot och ofredande.

Under tisdagen kom hotet till polisens kännedom och idag torsdag, 30 mars, greps en man misstänkt för olaga hot och ofredande.

– Det är ett allvarligt brott eftersom det handlar om otillåten påverkan och försök att påverka domarens arbete, säger Fredrik Gårdare, som arbetar i den nyinrättade aktionsgruppen mot idrottsrelaterad brottslighet.

Aktionsgruppen har arbetet med utredningen och ett snabbt gripande var viktigt för att avstyra fortsatta hot mot den drabbade, säger Fredrik Gårdare.

Polisens aktionsgrupp mot grovt kriminella i idrottsmiljö bildades vid årsskiftet med målet att minska hot och våld mot idrottens ledare och anställda. Organisatoriskt är gruppen placerad i Stockholm men arbetet mot idrottsrelaterat våld sker i samarbete med polisen i övriga landet, idrottsklubbar och andra myndigheter.

Satsningen är ett resultat av ett växande och mer komplext problem med grov kriminalitet inom idrottsmiljön.

Till toppen