Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polis för en dag i Farsta

En del av polisen i Farstas medborgarlöften är att medborgarna får bli ”Polis för en dag”. Det innebär att medborgarna styr polisens arbete en dag.

Hastighetskontroll på Trollesundsvägen i Farsta resulterade i fyra förare rapporterades för hastighetsöverträdelse.

– Medborgarnas bild är viktig och de måste känna att vi lyssnar på dem. Vår verksamhet bygger i vanliga fall på en samantagen bild från medarbetare, medborgare, samverkanspartners, brottsstatistik och underrättelsematerial. Men just den här dagen får medborgarna bestämma allt, säger polisen Frida Thurén.

Farstaborna fick komma in med förslag på facebook, via receptionen eller via en mailadress. Första uppdraget blev att besöka två förskolor i området och sedan skickades poliserna på hastighetskontroll på Trollesundsvägen. En väg med hastighetsbegränsning på 30 km/h.

– Hastighetskontrollen utfördes precis utanför Skogens förskola. Resultatet för kontrollen blev att fyra förare rapporterades för hastighetsöverträdelse och det blev positiv respons från föräldrar till barnen på förskolan, säger polisen Peter Aasa.

Även nykterhetskontroll i Tallkrogen, synlighetsinsats på buss 165 mellan Farsta och Högdalen, fotpatrullering i Högdalen centrum och synlighetsinstas på väg 73 utförde polisen på medborgarnas uppdrag.

– Genom det här medborgarlöftet försöker vi få medborgarna engagerade. Allt löser sig inte på en dag men det här gör att vi kommer närmare medborgarna, säger Frida Thuren.

Läs mer om ”Polis för en dag” på Polisens Farsta, Vantörs facebooksida.

Se bildspel från ”Polis för en dag” på Polisens instagramkonto här.

Till toppen