Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i Trollhättan arbetar för en tryggare krogmiljö

Polisen har under en period intensifierat arbetet mot krogmiljön i Trollhättan och ser en nedgång av misshandel, grov misshandel och rån i centrum. – Våld i offentlig miljö har en stark koppling till berusningsgrad, säger gruppchef Anders Sköld.

Trollhättans centrum har i medborgardialoger lyfts fram som en otrygg plats. Under två och en halv månad har polisen fokuserat på att minska våldet i offentlig miljö och öka den polisiära närvaron.

Ett konkret resultat av arbetet är att antalet polisanmälningar gällande misshandel, grov misshandel och rån sjönk med 20 procent jämfört med samma period föregående år, från 48 till 38. 
– Vi har arbetat på flera fronter, med dold spaning, ordningshållning, krogtillsyn och synlighet – alla delar har varit lika viktiga, säger Anders Sköld.

Arbetet har också resulterat i stärkta kontakter och samarbete med krögare och ordningsvakter. Flera tips och ingripanden initierades av ordningsvakterna. Kommunpolis Jack Lennartsson konstaterar att de krogtillsyner som genomförts haft effekt.

– Det har även gjort att ärenden har hamnat hos kommunens alkoholhandläggare för fortsatta åtgärder, säger han. 

Till toppen