Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens semesterlistor är nu förhandlade och klara

Idag har semesterlistorna för polisen förhandlats och är nu klara. Förhandlingen gäller såväl sommaren som hösten 2017.

Idag torsdag den 30 mars förhandlade polisen semesterlistorna. Förhandlingen sker mellan arbetsgivaren och de fackliga organisationerna. Förhandlingen ska tillgodose verksamhetens behov och inriktning med hänsyn till de enskilda medarbetarnas önskemål. Dock är det alltid arbetsgivaren som har det slutgiltiga ordet.

Under sommarens semesterperioder har polisen små möjligheter att ta in vikarier och extra personal, till skillnad från många andra verksamheter. Det finns generellt inga arbetslösa poliser tillgängliga för tillfälliga anställningar. Polismyndigheten har den personal man har, som också har rätt till sommarsemester och föräldraledighet.

– Eftersom vi inte har någon möjlighet att ta in vikarier och extra personal, som de flesta andra verksamheter kan, måste vi säkerställa att vi kan ha en så effektiv brottsbekämpande verksamhet som möjligt även under sommaren, förklarar Kennet Vikström, lokalpolisområdeschef för Piteå Älvdal.

De mest prioriterade händelserna är till exempel utryckning för pågående brott där det finns fara för liv och hälsa, utredning av brott där misstänkta är frihetsberövade och utredning av grova brott.

- Vi prioriterar tryggheten och säkerheten för de människor som vistas i vår region även under sommarmånaderna, säger Patrik Hellberg, tillförordnad lokalpolisområdeschef Luleå/ Boden.
Om en mycket allvarlig större händelse, som kräver stora polisresurser, skulle inträffa så prioriterar och flyttar polisen om sina resurser mellan regionerna i Sverige. Det gäller under hela året, men inte minst under sommarens semesterperioder.
– Eftersom vi är en nationell polis nu så är det mycket lättare med förstärkningar främst inom men också mellan regionerna, säger Kennet Vikström

Ring 114 14
Det går att komma i kontakt med polisen dygnet runt på telefonnummer 114 14. Där kan man anmäla brott, tipsa och få upplysningar. Vid pågående brott ring alltid larmnumret 112.

Öppettider och anmälning på nätet
På polisens hemsida finns öppettider för närmaste polisstation och annan information. Det går att polisanmäla stölder, inbrott och förluster via webbsidan.

Till toppen