Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Så arbetar polisen för ett tryggare Kampenhof

Det trygghetsskapande arbetet runt Kampenhof fortsätter och polisen har ökat sin närvaro på resecentret. Se två invånare och kommunpolis Peter Svernling berätta om läget på Kampenhof den första tiden efter medborgarlöftet.

Inför 2017 lovade polisen invånarna i Uddevalla att arbeta för ett tryggare centrum. Särskilt fokus riktas mot resecentret Kampenhof. Under början av året har polisen ökat sin närvaro här – något som framför allt de som arbetar på Kampenhof märkt.

Antalet anmälda brott runt Kampenhofsområdet har under januari och februari i år minskat jämfört med motsvarande period förra året, från 46 till 31. Samtidigt har dock anmälda brott i Uddevalla centrum ökat, från 113 till 139.

– Det är en mycket kort tidsperiod, så det är för tidigt att dra några större slutsatser, men det är glädjande att trenden på Kampenhof och det arbete vi gör där pekar åt rätt håll, säger Peter Svernling.

Fem större insatser planeras
Ökad polisnärvaro är en del i det trygghetsskapande arbetet. Polisen lovar även att genomföra fem större insatser på Kampenhof under året, och inom kort ska också samverkande parter träffas.

– Vi ser att ungdomar tenderar att använda Kampenhof som uppehållsrum. De gör sig inte skyldiga till brott, men det upplevs som otryggt. Därför ska polisen, representanter för dem som arbetar på Kampenhof, Västtrafik och kommunen träffas för att se om vi kan hitta alternativ till ungdomarna, säger Peter Svernling.

Klicka här för att se två invånare och kommunpolis Peter Svernling berätta om läget på Kampenhof den första tiden efter medborgarlöftet (extern länk).

Läs mer om medborgarlöftet i Uddevalla.

Till toppen