Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sök pass inför sommarens utlandsresa

Planerar du att resa utomlands i vår eller sommar? Då är det hög tid att plocka fram passet och kolla giltighetstiden. Och tänk på att passet måste vara giltigt till den dag du lämnar ditt resmål.

Flera länder – framför allt utanför EU – kräver även att ditt pass har en viss giltighetstid när du reser in i landet. Du kan ta reda på vad som gäller i just det land du ska åka till genom att kontakta landets ambassad eller konsulat. Vissa länder kräver att det är sex månaders giltighet kvar så det är bra att ansöka om nytt pass i god tid före planerad resa.

Boka tid

Hos polisen i Halland kan du förboka din tid för passansökan i alla receptioner som utfärdar pass. Du kan boka en tid som passar dig och du slipper vänta i kö. I Falkenberg finns drop-in-tider om du skulle vara sent ute. Där finns även möjlighet att boka tid så väljer du drop-in får du vara beredd på att du kan få vänta en stund.

Var rädd om ditt pass

För ett år sedan kom nya regler för svenska pass. De viktigaste förändringarna var att svenska medborgare nu kan beviljas högst tre vanliga pass under en femårsperiod.

De provisoriska passen kommer att vara tidsbegränsade och utfärdas för en enskild resa. De kommer även att vara geografiskt begränsade till det specifika land du tänkt resa till.

Och giltighetstiden för pass till barn under tolv år sänktes till tre år.

Kontakta oss

Behöver du kontakta receptionen eller har svårt att boka din tid via webben kan du ringa 114 14 på vardagar mellan kl. 9.00 och 11.00. Be att få bli kopplad till receptionen på den ort där du vill ansöka om passet.

Ansökan om pass och nationellt id-kort 

Boka tid för ansökan om pass eller nationellt id-kort

Till toppen