Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Svar på artiklar och debattinlägg i Dalarnas Tidningar

Dalarnas Tidningar har i en rad artiklar, ledarartiklar och debattinlägg skrivit om de två anmälningar som Henrik Johansson lämnade in till Polismyndigheten under vecka 10. Polisen vill göra några förtydliganden kring just de anmälningarna.

Henrik Johansson skriver i debattinlägget som var infört i Dalarnas Tidningar den 13 mars att polisen lagt ner utredningen med vändande post, men så är inte fallet.

Utredningen är inte nerlagd, den är i högsta grad levande. Under torsdagen den 9 mars lämnade Polismyndigheten över ärendet till Åklagarmyndigheten eftersom det finns misstanke om övergrepp i rättssak, det vill säga att ett hot har framförts som svar på att anmälaren har gjort en polisanmälan. Utredning av övergrepp i rättssak leds alltid av Åklagarmyndigheten och som nu har inlett en förundersökning i ärendet. Det finns också en skäligen misstänkt men det är alltså Åklagarmyndigheten som beslutar om eventuella tvångsmedel, till exempel att polisen ska hämta in den misstänkte på förhör.
 
I samma debattinlägg skriver också Henrik Johansson att polisen inte tar högerextrema hot på allvar. Det stämmer inte heller. Polisens uppdrag är att förhindra och utreda brott och gör ingen skillnad på politisk tillhörighet, religion, etnicitet eller kön.

Till toppen