Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Uppklarade bostadsinbrott ledde till fällande dom

En 23-årig man döms i Södertälje Tingsrätt till två års fängelse för bland annat åtta bostadsinbrott och flera hälerier. Hans 22-åriga kvinnliga vän döms till villkorlig dom för tre hälerier.

– Det är en härlig känsla att klara upp dessa brott och ge målsägarna upprättelse. Att återlämna stulna ägodelar till den 82-åriga kvinna, som vaknade av att inbrottstjuven stod i hennes sovrum, känns extra varmt i hjärtat, säger gruppchef Magnus Käck på Lokalpolisområde Södertälje.
   
Under våren 2016 begicks ett tjugotal villainbrott i Södertälje tätort. Södertäljepolisen fick genom daglig kartläggning från brottsplatserna uppfattningen att inbrotten utfördes av samma personer. På ett par av brottsplatserna säkrades blodspår.

Via sociala medier hittades den 22-åriga kvinnliga vännen. Vid husrannsakan hos henne anträffades mer stöldgods från bostadsinbrotten. Kvinnan hade då hunnit pantsätta delar av stöldgodset som polisen kunde ta hand om.

Stöldgods upphittades hos guldsmed
I ett av fallen vaknade en 82-årig kvinna en natt, av att en inbrottstjuv stod i hennes sovrum. Veckan därpå genomfördes besök på lokala pantbanker och guldsmeder i Södertälje. Hos en av guldsmederna hittades guldsmycken från kvinnans bostadsinbrott. Ytterligare stöldgods kopplade till 23-åringen, återfanns på pantbanker runt om i Stockholm.

Till toppen