Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Felaktigt sms - ingen passhantering i Helsingborg

Under måndagen kom det in några personer till den tillfälliga receptionen i Helsingborg som fått felaktiga sms-besked att det går att ansöka om pass i Helsingborg.

- Det är ett tekniskt fel som i vissa moment ger besked till kunden om att det är möjligt att ansöka om pass i Helsingborg. Vi arbetar med att ta bort den felaktigheten i datasystemen, säger Malin Rantzow som är chef för receptionen vid polishuset på Berga i Helsingborg.

Men det sker alltså ingen passhantering alls i polishuset i Helsingborg. Orsaken är givetvis det sprängdåd som inträffade 18 oktober i år vilket orsakade omfattande skador på polishusets bottenvåning.

- Beskedet om att det går att ansöka om pass i Helsingborg är helt felaktigt. Vi arbetar hårt med att lösa situationen men stora delar av polishusets bottenvåning är en stor byggarbetsplats. Dessutom går vi fortfarande igenom den tekniska utrustningen för att kartlägga hur mycket som är skadat, säger Malin Rantzow.

Det finns ingen fast datum fastställt när passhanteringen åter kan öppna i Helsingborg.

- Men vi har en stark ambition som jag hoppas kan bli verklighet. Det beror dock på många faktorer som jag tror att allmänheten har förståelse för i den här situationen, säger Malin Rantzow.

Som tidigare gäller att helsingborgarna hämtar ut sina pass huvudsakligen i Ängelholm.  Det går dock att ansöka om pass i hela Skåne och Sverige om så önskas. Dessutom går det att hämta ut nya passet på en ort som har passhantering.

Till toppen