Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Inför fotbollsmatch den 10 november

Fredag den 10 november, klockan 20.45, är det fotbollsmatch på Friends Arena i Solna. Det innebär att det kommer att vara extra många människor på väg till och från arenan på fredagskvällen.

Närmare 50 000 personer kommer enligt arrangören att ta sig till arenan i Solna för att titta på fotboll. De kommer att ta sig dit såväl gående, via kollektivtrafik som med bil.

Polisen har en särskilt uttagen polisresurs som arbetar för att stödja arrangören i ordningsfrågor. Resursen hanterar såväl området omkring Friends Arena som eventuella samlingar av supporters på andra håll i länet.

Var ute i god tid
En uppmaning till de som planerar att se matchen är att vara ute i god tid då till exempel insläppet till arenan kan ta tid.

Både som boende i området och som besökare på arenan är det viktigt att vara medveten om att det kommer att vara mycket folk i området runt arenan. Framförallt kommer det efter matchen att bli köer, både bilköer och köer för gående och i kollektivtrafiken.

Pendeltåg alternativt tunnelbana - mer info på sl.se
Inför och efter matchen kommer det att vara extrainsatta tåg i kollektivtrafiken. En erfarenhet är att det ofta är ett högre tryck och mer människor på pendeltågen än på tunnelbanan som också är ett alternativ.

Mer om kollektivtrafiken hittar du på sl.se

Till toppen