Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Invigning av Trygghetens Hus

Polisen flyttar till nytt poliskontor i räddningstjänstens lokaler i Skutskär. Nu på lördag 11 november invigs Trygghetens Hus.


Foto: Älvkarleby kommun

Det innebär att polisen blir grannar i byggnaden med räddningstjänsten, ambulansen och sotningsväsendet.

Vi kommer att få bättre samverkan ihop med räddningstjänsten och ambulansen. Något som kan göra oss effektivare, säger Jörgen Wilestedt, områdespolis Älvkarleby.

I samband med medborgardialoger under förra året kom det önskemål från invånarna i Älvkarleby kommun om en ökad närvaro av polisen. Det nya poliskontoret har inrättats i räddningstjänstens lokaler som ett led i löftet som kommunen och polisen gav till medborgarna. 

Vi kan få tid till att bli mer synliga på gatorna i Skutskär och Älvkarleby kommun, säger Jörgen Wilestedt.

Det beror på att poliserna nu kan avrapportera i den nya lokalen istället för att behöva köra bil till Tierp för att göra detta. Polisens mer verksamhetsanpassade lokaler ökar också besökarnas integritet.

Tidigare har vi fått lite kritik om att det inte kändes bra att vänta på en allmän plats i kommunhuset när man vill besöka oss i ett känsligt ärende, säger Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis Tierp/Älvkarleby.

Nu kommer det finnas ett eget litet väntrum och lokaler för både samtal och förhör.

Från och med den 15 november ändras öppettiden för poliskontoret i Skutskär. Nya tiden blir onsdagar mellan klockan 13.00 och 17.00.

Välkommen till invigningen av Trygghetens hus

Hur ser en polisbil ut inuti? Vet du hur hjärt- och lungräddning går till? Finns det en trappstol i ambulansen? Vågar du klättra upp i en brandbil? Eldar du säkert?

Tid: 11 november, klockan 13-16
Plats: Brandstationen, Skutskär
Pris: Ingen kostnad

Niklas Hållkvist, chef för lokalpolisområde Norduppland och kommunalrådet Marie Larsson invigningstalar.
Elever från Rotskärsskolan serverar fika.

Arrangör: Älvkarleby kommun i samarbete med Polismyndigheten, Gästrike Räddningstjänst, Akademiska Sjukhuset och Sotningsväsendet.

Till toppen