Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Långsiktig plan för ökad trygghet i Ronneby

Vi har för närvarande ett problem i Ronneby med en ökad otrygghet till följd av bråk mellan två grupperingar. Därför har vi under de senaste dagarna och helgen funnits på plats med extra personal för att öka tryggheten.

Vi kommer nu på olika sätt med olika metoder att fortsätta jobba målmedvetet mot de grupperingar som skapar otrygghet. Både med polisområdets egen personal och resurser från olika delar av polisregion Syd.

 

– En stor fördel med att vara en myndighet är möjligheten att snabbt kalla samman resurser från närliggande områden för att hjälpas åt. På sikt kommer fler poliser att arbeta i Ronneby och fram till dess är detta ett sätt att stärka vår närvaro, säger Patrik Oldin, polisområdeschef i sydöstra Götaland.

 

Under året har flera insatser gjorts i Ronneby. Vi har kunnat förbubbla antalet ingripanden mot narkotikabrott mot både kända och tidigare okända personer, i februari följde vi upp ett antal underrättelser i samverkan med en fokus- och ordningsgrupp från Helsingborg, vi har lagfört fler personer i år jämfört med de första nio månaderna förra året och vi har stärkt vårt samarbete med kommunen. Vi jobbar utöver det tillsammans med fastighetsägare och andra i olika samverkansforum.

 

– Vi har en bra och löpande dialog med kommunen, företagare och andra aktörer i Ronneby för att tillsammans hitta lösningar och förbättringsmöjligheter för att öka tryggheten, säger Magnus Bergman, lokalpolisområdechef i Karlskrona.

 

I år visar trygghetsmätningen i Ronneby ett bättre resultat än 2016. Vi har en bit kvar till den jämna och låga nivå som fanns under åren 2009 till 2014 (2015 blev polisen en myndighet). Vårt arbete framåt har fokus på långsiktighet så att Ronnebyborna ska kunna känna den trygghet som finns inom kommunen.

 

Till toppen