Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lugn poliskommendering i Göteborg

EU-toppmötet kunde genomföras på ett tryggt och säkert sätt, opinonsyttringar följföljdes utan ordningsstörningar och störningarna i trafiken blev mindre än befarat – tack vare allmänheten.

Det blev en lugn poliskommendering i samband med EU-toppmötet i Göteborg. Kommenderingschef Erik Nord summerar:

– Vi har genomfört ett arbete som tryggat säkerheten för Europas stats- och regeringschefer under mötet i Göteborg på ett mycket bra sätt. Jag vill tacka alla medarbetare som arbetat hårt både under planeringen och genomförandet samt de samverkansparter och övriga polisregioner i Sverige som hjälpt oss. Samtidigt vill jag beklaga de trafikstörningar som uppstod.

Färre bilar på vägarna än vanligt
I samband med polisens eskorter av mötesdeltagarna uppstod trafikstörningar i Göteborgsområdet under vissa perioder under torsdag och fredag.

– Det hade vi räknat med och därför gick vi tidigt ut och förvarnade om att man skulle vara beredd på störningar och helst avstå från resor som inte är nödvändiga. Tack vare att allmänheten har lyssnat på oss blev det betydligt mindre trafik på vägarna. Det underlättade vårt arbete och köerna blev inte så omfattande som befarat, säger Erik Nord.

Inga ordningsstörningar
Ett mindre antal tillståndsgivna allmänna sammankomster har genomförts. Inga ordningsstörningar har förekommit och dialogpolis har varit på plats för att underlätta för demonstranter.
Inga personer har hittills frihetsberövats under kommenderingen med koppling till EU-toppmötet.

Till toppen