Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Man dömd efter skottlossning i Fisksätra

När poliser skulle kontrollera en person i Fisksätra öster om Stockholm öppnade mannen eld, mitt i centrum. Två dagar senare kunde mannen gripas och ett flertal vapen beslagtas. Förra veckan dömdes mannen till tre års fängelse.

Det var mitt på dagen den 6 september som de civilklädda poliserna skulle kontrollera en man i Fisksätra centrum. Mannen valde då att istället avlossa flera skott i luften med en skarpladdad pistol och därefter fly från platsen.  

Greps med vapen och narkotika

Utredningsarbetet påbörjades omedelbart.
– Morgonen därpå hade vi spaning på ett par intressanta adresser. Från en av dessa luktade det cannabis. Vi gick in och kunde direkt gripa den misstänkte, säger Lars Sandgren, gruppchef på polisen i Nacka.

I bostaden påträffas en mängd narkotika och ett flertal vapen.
Mannen berättade att det fanns en pistol med kula i loppet på sängen och bad oss vara varsamma med den. Jag kunde slå fast att det var ett vapen med samma kaliber på hylsorna som de som påträffades i Fisksätra centrum efter skjutningen, säger Lars Sandgren.

”Väldigt allvarligt med skjutningar”

Senare kunde den tekniska undersökningen knyta patronhylsorna på brottsplatsen till det misstänkta vapnet. Även DNA från den misstänkte kunde kopplas till patronhylsorna.
Vi tar väldigt allvarligt på skjutningar, inte minst på offentlig plats. Den här gången kunde vi snabbt hitta den skyldige och samtidigt få bort vapen från gatan, säger Christer Johansson, polisområdeschef i Nacka.
 
Mannen har erkänt brott men förnekat att han uppfattade att de två poliserna verkligen var poliser. Just på den åtalspunkten valde Nacka tingsrätt att tro på mannen som friades från hot mot tjänsteman. Han dömdes istället i förra veckan till tre års fängelse för grovt olaga hot, grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott samt brott mot vapenlagen. Mannen ska även betala 10 000 kronor i skadestånd vardera till de två poliserna.

Till toppen