Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen söker vittnen till sprängningen vid polishuset i Helsingborg

Den 18 oktober klockan 00.20 sprängdes delar av polishuset på Berga i Helsingborg. Ingen skadades och sedan dess har det pågått ett intensivt utredningsarbete för att hitta den eller de som är skyldiga.

Det har bedrivits dörrknackning i kvarteren runt polishuset som gett en del intressanta uppgifter.
Bland annat att det kan finnas en, eller fler personer, som har filmat händelsen med sina smartphones. Videoupptagningarna ska ha skett i samband med detonationen, antingen under eller strax efter.

Vi är angelägna att komma i kontakt med den eller dessa person/-er. Givetvis söker vi också filmmaterial från den aktuella tidpunkten.

Det ska också ha rört sig ett antal djurägare i kvarteren runt polishuset från runt klockan 22 tisdagen 17 oktober till detonationen klockan 00.20 onsdagen 18 oktober. Vi vill komma i kontakt med dig som exempelvis rastade din hund. Även om du själv inte anser dig ha sett något kan du sitta inne med viktiga pusselbitar.

Slutligen söker vi ögonvittnen till en bil, eller bilar, som ska ha passerat polishuset mycket långsamt på Ängelholmsvägen, alltså motorvägen förbi Polishuset vid detonationstillfället. Det finns också uppgifter om en bil eller flera bilar som ska ha stannat på vägen tillfälligt i samband med händelsen.
Här vill vi ha hjälp av trafikanter som gjort observationer av rörelser på Ängelholmsvägen/motorvägen utanför Polishuset vid detta tillfälle.

Vet du något eller var du på plats? Kontakta Polisens tipstelefon 114 14.

Till toppen