Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens volontärer är nu utbildade och redo för uppdrag

Vi har genomfört två utbildningstillfällen och totalt är 24 personer nu utbildade som volontärer i polisområdet.

Under hösten sökte vi personer som var intresserade av att bli volontärer hos polisen. Efter  informationsträffar, intresseansökningar, intervjuer och registerkontroll blev 24 av de cirka 32 som anmälde sitt intresse uttagna till en utbildning. Den 11/1 utbildades 9 personer från Gästrikland och den 19/11 utbildades 15 personer från Hälsingland.

Utbildningarna var förlagda till flygstaden i Söderhamn och polishuset i Gävle. Utbildningen pågick under en dag och innehöll momenten lag & rätt, kommunikation & förhållningssätt och vittnesteknik.

Vi kommer att hålla kontinuerliga utbildningar med volontärerna. I vår kommer de bland annat att få utbildning i HLR.

Polisens volontärsamordnare Berit Jansson fanns också på plats vid utbildningstillfällena för att bland annat informera om volontärportalen och dela ut kursbevis efter godkänd utbildning.

- Det är viktigt med kontinuerliga utbildningar, eftersom vi vill ge dem så bra förutsättningar som möjligt för att de ska känna sig trygga i den här rollen, säger Berit Jansson

Volontärerna kommer att hjälpa polisen i det brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbetet. De kommer att få sina första uppdrag i december.

Vi får ofta förfrågningar om att bli volontär, men vi kommer inte att rekrytera fler just nu. Är du intresserad av att bli volontär hos Polisen så håll utkik efter informationsträffar under hösten 2018.

Under nästa vecka kommer vi att presentera våra volontärer lite närmare.

Läs mer

Vill du bli polisens volontär i Gästrikland och Hälsingland?
Många intresserade av att bli Polisens volontärer

 

Till toppen