Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tidningen Svensk Polis vann prestigefullt pris

Tidningen Svensk Polis har vunnit pris som ”Årets tidsskrift fackpress print” på Tidskriftsgalan. I motiveringen står att tidningen peppar sina läsare – alla polisanställda – och ökar förståelsen för deras arbete.

Det är branschorganisationen Sveriges Tidskrifter som varje år arrangerar Tidskriftsgalan, för att uppmärksamma och belöna det journalistiska arbetet. Den 9 november hölls årets gala och Svensk Polis vann priset ”Årets tidskrift fackpress print” (print = tryckt papperstidning). Övriga nominerade i klassen var Råd och rön, Dagens samhälle och Ottar.

– Det här priset delar vi med alla poliser och polisanställda vars vardag vi har förmånen att skildra. Vi vill också tacka alla kollegor runt om i landet som bidragit till tidningen på olika sätt, säger tidningens chefredaktör Maria Åkerblom.

Juryn bestod av de välkända medienamnen Martin Ahlquist, Amelia Adamo och Axel Andén och motiveringen lyder:

”Ett samhälle i förändring föder nya starka berättelser. Årets vinnare väjer inte för de allra tyngsta berättelserna, utan tar dom ett steg längre genom att mejsla fram människorna mitt i stormen. Med fast hand och professionell presentation bidrar tidningen till att peppa sina läsare och öka förståelsen för deras arbetssituation.”

Redaktionen på Svensk Polis består av Maria Åkerblom, chefredaktör, Åsa Erlandsson, redaktör, Minna Ridderstolpe, layout och Lars Hedelin, fotograf.

Tidningens redaktör Åsa Erlandsson är också nominerad till Stora Journalistpriset för hennes bok ”Det som aldrig fick ske: Skolattentatet i Trollhättan” som utkom i höstas. Boken har också bäring på Svensk Polis eftersom Norstedts förlag hörde av sig till Åsa efter att ha läst hennes reportage om skoldådet i tidningen.

Till toppen