Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Se upp för falska sedlar

Den senaste veckan har Bedrägericenter i polisregion Nord fått in drygt 20 ärenden med förfalskade eurosedlar i valörerna från 20 till 500 euro.

Anmälningarna som inkommit har en geografisk spridning i hela polisregionen och sedlarna kommer från olika slags butiker. 

De flesta sedlarna är i valör 100 euro men det förekommer i valörer från 20 till 500 euro. De förfalskade sedlarna är av god kvalitet och därmed svåra att upptäcka. Det förekommer även anmälningar om svenska sedlar som förfalskade svenska sedlar av god kvalitet, men inte i samma omfattning.

Brotten har ägt rum från oktober till början på november och detta är en företeelse som återkommer med jämna mellanrum.

- Vi vill uppmana till uppmärksamhet kring köp med betalning i euro, säger förundersökningsledare Peter Johansson på bedrägericenter i polisregion Nord. Som privatperson bör du inte hjälpa okända personer med att växla pengar, hänvisa i stället till ett växlingskontor.

- Som alltid om man misstänker brottsliga situationer, är det viktigt att notera detaljer kring personer och eventuella fordon. Det är också av stor betydelse att brotten snabbt kommer till polisen kännedom samt att butikerna informerar internt inom samma butikskedja eller annan samarbetsform fortsätter Peter Johansson.

 

Till toppen