Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Två misstänks ha sålt narkotika via postorder

Onsdag den 15 november inleds en rättegång i Solna tingsrätt där två personer står åtalade för grovt narkotikabrott. De misstänks bland annat för att ha sålt olika typer av narkotikapreparat per post.

Ärendet uppdagades i februari i år när det uppmärksammades att ett brev luktade konstigt. Efter ett omfattande polisarbete med dels spaning, dels säkrande av teknisk bevisning kunde två personer häktas i april i år misstänkta för grovt narkotikabrott. De två åtalade är en kvinna och en man i 20-30-årsåldern.

– De misstänks för att ha sålt olika narkotikapreparat i något som liknar en postorderverksamhet. Vi har lagt stor resurs för att lösa detta och stoppa försäljningen, säger Sanna Svensson, som har varit handläggare i ärendet i lokalpolisområde Solna.

Förutom att de två åtalade misstänks ha sålt narkotika på nätet hittades också narkotika i deras hem i Solna vid en husrannsakan.

I ärendet är cirka 700 postförsändelser en del av utredningen. Försäljning misstänks ha skett över hela landet och det ska ha varit allt från marijuana till narkotikaklassade läkemedel som sålts/skickats på detta sätt.

Omfattande arbete med spaning och spårsäkring
Polisen i lokalpolisområde Solna har jobbat hårt med ärendet sedan i februari.
– Det har varit ett omfattande arbete med mycket material att hantera och där har vi haft ett tätt samarbete med bland andra Nationellt forensiskt centrum när det gäller att säkra bevis, och spanare från grova brott i polisområde Stockholm nord i arbetet med att kartlägga de misstänkta.

Vad gäller mottagarna av breven så finns samtliga namn på mottagarna i utredningen men det återstår ett arbete för att gå vidare i den delen.
– Det är viktigt att veta att det varken är riskfritt att sälja eller köpa narkotika på nätet, säger Sanna Svensson.

Till toppen