Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Två personer häktade och en person anhållen för mordet i Mariehäll

I nuläget är två personer häktade och en person anhållen för delaktighet i mordet. Utredningsarbetet fortsätter med oförminskad styrka då det inte går att utesluta att fler personer kommer att gripas.

Måndagen den 20 november, strax före klockan 12.00, inkommer uppgifter om skottlossning från Bällstavägen. Skottlossningen ska ha ägt rum från ett fordon mot ett annat. En skadad person i 30-årsåldern anträffas i ett av de inblandade fordonen. Personen avlider på plats och hans anhöriga blir informerade.

En omfattande polisinsats startar upp efter mordet och beslut tas om att hantera mordet som en särskild händelse. Insatsens inriktning blir att förhindra ytterligare grova brott eller eventuell vedergällning, säkerställa förundersökningen, informationsinhämtning samt trygghetsskapande åtgärder.

Stora avspärrningar görs på brottsplatsen för att säkra all tänkbar bevisning. Ett antal fasader har träffats under den skottlossning som ägt rum men ingen har kommit till skada.

I närheten av Ängbybadet anträffas ett brinnande fordon strax efter klockan 12.00. Detta fordon har med stor sannolikhet använts av gärningsmännen. Redan under kvällen den 20 november anträffas en person ute vid Arlanda som grips och anhålls som delaktig i det inträffade mordet. Senare under natten mot tisdag anträffas ytterligare en person som också grips och anhålls. Under onsdagen grips ytterligare en person som också anhållits för delaktighet.

Sammanlagt sitter nu två personer häktade för delaktighet i mordet den 20 november och en person sitter anhållen. Under utredningen har många förhör hållits och omfattande dörrknackningar har genomförts i det aktuella området där mordet begicks. Enligt den tekniska undersökningen som gjordes på platsen har skottlossningen skett under en sträcka av ett hundratal meter.

– Detta visar på en total likgilltighet för andra människors liv och hälsa och vi ska göra allt vi kan för att gripa och lagföra förövarna, säger kommenderingschefen Manne Jönsson.

Utredningsarbetet fortsätter med oförminskad styrka då det inte går att utesluta att fler personer kommer att gripas.

Tipsa polisen

Polisen är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser på brottsplatsen eller har annan information att lämna. Tips eller information kan lämnas på 114 14.

Till toppen