Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vodkabil påträffad under höstlovsinsats

På Södermalm arbetade polisen fokuserat mot ungdomar och narkotika under höstlovsveckan. Ett arbete som resulterade i att en så kallad vodkabil inte säljer alkohol till ungdomar längre.

Narkotikagruppen, tillsammans med kollegor från Gotland, uppmärksammade på lördagskvällen en pågående alkoholförsäljning vid Slussen, till ungdomar i åldrarna 14-16 år.

– Vi såg ett beteende som vi reagerade på. Tunga väskor som bars och unga personer som mötte upp och fick något, berättar Annika Ljung, gruppchef på narkotikagruppen.

Två gripna och anhållna

Två personer uppfattades sälja alkoholen och i deras fordon hittades mer vodka. De greps och åklagaren anhöll dem senare för grov alkohollangning.

– Vi misstänker att de sålt till mängder av ungdomar under en längre tid och det känns mycket bra att ha fått stopp på, säger Annika Ljung.

Flera nya brukare påträffades

Under helgen beslagtogs olika narkotiska preparat, husarannsakningar genomfördes och efterlysta påträffades.

– Vi träffade även några som är nya för oss i narkotikasammanhang. Det är bra för när vi träffar dem tidigt kan vi hjälpa dem att få bra kontakter och hjälp av vården, avslutar Annika Ljung.

Till toppen