Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Flertal anmälningar om stölder från byggarbetsplatser i Sundsvall

Under natten har Polisen fått in ett flertal anmälningar om stölder från byggarbetsplatser. Framförallt verkar det handla om inbrott i containrar på dessa arbetsplatser. Bland det som stulits märks framför allt olika typer av maskiner och elverktyg.

Stölder som dessa innebär inte bara en ekonomisk förlust för företagen avseende stölder av material, utan även många driftsstopp som är kostsamma för byggföretagen.

Polisen vill uppmana företag att öka sin medvetenhet när det gäller stölder av den här typen. Se över alternativ till förvaring, övervakning m.m. Lämna inte stöldbegärlig utrustning synlig. Ett tips kan också vara att vara mer återhållsam när det gäller att prata om vilken utrustning man har på sin arbetsplats.

Polisen vill också uppmana allmänheten att vara vaksam på vad man köper på olika köp och säljsidor och forum. Man begår faktiskt ett brott, häleri, om man köper stöldgods. Godtrosförvärv finns inte längre så chansen finns att man kan dömas för häleri även om man inte trodde/visste/kunde ana att det man köpte var stulet.

Till toppen