Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fyra döms till fängelse efter webbhallen-rån

Beväpnade gärningsmän slog till mot ett elektroniklager i Sollentuna juni. Fyra män har nu dömts till fängelse i mellan tre och sexton månader för rånet.

Det var den 26 juni i år som webbhallen i Sollentuna utsattes för ett rån. Sex personer var direkt delaktiga i utförandet, varav fyra personer kunde gripas i närområdet inom tjugo minuter. En rådig väktare kunde gripa den första av dem.
– I efterhand kan man konstatera att vi lyckades då det genomfördes noggranna utredningsåtgärder på kort tid, trots knappa resurser. Vi hade också ett visst mått av tur eftersom deras flyktbil inte startade, säger Jonathan Bergman, handläggare i ärendet.

Gärningsmännen, som vid tidpunkten för gärningen var i åldrarna 17-20, döms till fängelse mellan tre och sexton månader. Samtliga fyra dömdes för rån och en av dem även för fyra fall av narkotikabrott.

Hänsynslöst tillvägagångssätt

Påföljden motiveras bland annat med att det begångna rånet har föregåtts av noggrann planering och att det har utförts på ett hänsynslöst sätt. Gärningsmännen var maskerade och använde sig av det som målsägandena, däribland ett barn, uppfattade som riktiga pistoler. Målsägandena har under direkt hot från de pistolliknande föremålen tvingats ner på golvet eller att utföra vissa uppgifter.

Ärendet utreddes inledningsvis som grovt rån, men då pistolerna sedan visade sig vara oäkta blev den slutgiltiga rubriceringen rån av normalgraden.

Till toppen