Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Man döms till livstid för mord i Borås

En 19-åring knivhöggs till döds och två andra män knivskadades svårt i bostadsområdet Hässleholmen i Borås i våras. Nu döms en 26-årig man till livstids fängelse för mord och två fall av mordförsök.

Ytterligare två män, 23 och 24 år, döms också för de två mordförsöken. Straffet blir 12 års fängelse vardera. Däremot frias de från att ha varit delaktiga i mordet, enligt domen som meddelades av Borås tingsrätt under fredagen. Tingsrätten anser inte att det är bevisat att 23-åringen och 24-åringen varit införstådda med att 19-åringen skulle dödas innan denne angreps.

De tre männen döms även att betala skadestånd.

Knivmordet och mordförsöken ägde rum på Hässleholmen i Borås den 22 mars i år. 19-åringen avled efter ett knivhugg i bröstet medan de två andra fick livshotande skador efter flera knivhugg och stick mot kroppen.

De tre männen som åtalats efter knivdåden har medgett att de befann sig på platsen och att de vet vem som utförde mordet och mordförsöken. Enligt tingsrättens dom har de åtalade dock lämnat knapphändiga uppgifter om vad var och en av dem gjort vid det aktuella tillfället. Inga andra personer än de tre åtalade och de tre målsägandena har befunnit sig i direkt anslutning till brottsplatsen, konstaterar rätten.

En fjärde person, en 24-årig man, döms till fyra månaders fängelse för skyddande av brottsling och egenmäktigt förfarande, grovt brott.

Till grund för tingsrättsdomen finns såväl de åtalades egna berättelser, de överlevande målsägandenas uppgifter samt övrig bevisning.

Till toppen